DE VALBUS

INHOUD

 

De valbus is een reizende tentoonstelling die door heel Vlaanderen toert om 55-plussers te informeren en sensibiliseren over de problematiek van vallen en valrisico’s.
Op deze bus maken de bezoekers kennis met de personages Fientje, Maria, Frans, Marcel en Louisa.
Aan de hand van hun verhalen komen ze alles te weten over vallen, valgevaar en valpreventie.

Bezoekers leren valrisico’s ontdekken en krijgen daarbij enkele tips mee om valvrij door het leven te gaan. Medicatie, zicht, evenwicht en mobiliteit, voeten en schoeisel, omgeving en gedrag, valangst, duizelen en osteoporose komen aan bod.

De busbegeleider leidt de bezoekers rond in de bus. Nadien kunnen de bezoekers rustig rondkijken, enkele proefjes uitvoeren en hun valprofiel in kaart brengen. Een bezoekje kan een half uur tot een uur in beslag nemen.

 

<<<

 

DOELGROEP

 

‘De valbus. Laat je niet vallen’ richt zich naar de doelgroep van actieve 55+ die zelfstandig wonen, omdat zij aan de hand van de juiste maatregelen kunnen vermijden de vallers van de toekomst te worden.

 

<<<

 

BUSKAART VOOR DE BEZOEKER

 

buskaartIn de valbus liggen buskaarten ter beschikking voor de bezoekers. Hiermee kunnen zij op een eenvoudige manier hun eigen valprofiel ontdekken a.h.v.  een aantal parameters ( zicht, medicatiegebruik, evenwicht, mobiliteit …) . Daarnaast kunnen zij met de buskaart ook deelnemen aan een wedstrijd.

 

<<<

 

BROCHURE VOOR DE BEZOEKER

 

brochureElke bezoeker in de bus ontvangt de brochure 'Laat je niet vallen' die de mogelijke valrisico's en gevolgen duidt, en tevens enkele nuttige tips geeft.

 

<<<

 

 

RESERVEREN

 

reserveren daisy.celis@samana.be
T. 02 246 47 71